Opožděné zahájení cyklo sezóny 2020

Česká republika se pomalu vzpamatovává z koronavirové nákazy a i náš KČT Boskovice pomalu obnovuje turistickou a další činnost.

Plánované větší březnové a dubnové akce byly zrušeny a tak koncem dubna proběhl jen jeden cykločtvrtek. Ten nás dne 23. dubna zavedl do nedalekých Dobrav. Zjistili jsme jak se naše rodná krajina výrazně proměňuje a kůrovec postupně pohlcuje další a další území. Nás 8 cykloturistů jsme dojeli do Melkova a pak jsme po cyklostezce traverzovali nad napuštěnou přehradou do Vratíkova. Za obcí jsme navštívili nejsevernější výchoz Moravského krasu – vchod do známe krápníkové jeskyně „Čtyřka“. Trasu 25 kilometrů jsme ukončili ve světoznámé „Boskovické Stodolní ulici“.

Další cykločtvrtek proběhl netradičně v neděli 3. května. Projeli jsme Boskovickou brázdou do Velkých Opatovic /návštěva hrobu našeho známého Přemka Reibla/ a kolem napuštěné přehrady Smolná jsme dojeli k nenapuštěné nádrži Žlíbka v Jevíčku. Zpátky jsme jeli opět přes Velké Opatovice a po 50 kilometrech /účast 12 cyklistů/ jsme cestu ukončili opět na Stodolní.